maanantai 13. toukokuuta 2013

VIIKKO 20

"...Jälleen ulkona kevät kohisee, lapset koivuista mahlaa juovat..."

Tällä viikolla alamme jo valmistautua leirikouluumme Oulangalla, onhan keskiviikkoiltana sen tiimoilta vanhempainilta ja tiedotustilaisuus klo 18.00.
1.  Äidinkielessä on lukupäiväkirjan arvioinnin aika. Kirjoita oman arviointikaverisi kirjan viimeiselle sivulle kannustava arviointi hänen kirjastaan, ts. siitä luvusta, jonka hän toivoo arvioitavaksi. Jokaiseen kirjaan tulee saada arvio kahdelta kaverilta. Lähetä valmis, arvioitu  kirja icloudin kautta sähköpostitse opettajalle (iBook) Jos haluat katsella sitä kotona tietokoneella, lähetä se myös itsellesi tai vanhemmillesi pdf-muodossa.

Mikä tuttu laulaja on uskaltautunut näin lähelle kuvaajaa? (Esteri Kopperoinen)
2. Yltissä teemme pikkulintuprojektin loppuun. Torstaina vihkon tiedoista tehdään esitys iPadilla ja samana päivänä ne esitetään. Onko sinun lintusi muutto- vai paikkalintu? Montako munaa se munii, millaiseen pesään ja mihin aikaan? Millaiset elintavat ja tuntomerkit sillä on? Millaisissa paikoissa se viihtyy, millainen on laulu ja kuinka yleinen se on?  Myös sen me haluaisimme tietää, elääkö sinun lintusi parvissa vai kujerteleeko se yksinään.

3. Matikassa aiheenamme on desimaalilukujen allekkainlaskut, sekä yhteen- että vähennyslasku. Tässä laskutavassa on tärkeää, että --------(?) tulevat täsmälleen samalle kohdalle.

4. Uskonnossa meillä on tällä viikolla aiheena retki Koskelan srk-tralolle, missä on lähetysnäyttely, joka kestää kaksi tuntia. Keskiviikoksi huolehdimme lämpöiset, sateenkestävät vaatteet, pyöräilykypärän ja polkupyörän.
Uskonnon koe on viikon päästä keskiviikkona. siihen luemme jakosn "Jeesus opettaa" eli sivut 54-69.
Alueeseen kuuluu kuusi lukua, 19-24. Täytyy myös opetella etsimään raamatunpaikkoja.
Tee itsellesi lukusuunnitelma, jossa suunnittelet, minä päivänä luet minkäkin verran.



Ti. 14. 5 luku 19
5. Perjantaina on Norssin päivä, ja silloin koulua on 9.45-14.00. Silloin koulullamme on liikuntahaipakka.
Riittävästi lämmintä vaatetta ja iloista mieltä mukaan, tosin silloin on luvattu aika kaunoista säätä myös tänne pohjoiseen!

Koska meillä on tällaisia poikkeuspäiviä, meillä ei tällä viikolla ehdi olla lainkaan kuvista. No, kuunnelkaahan kaunista linnun laulua, tarkkailkaa heräävää luonnon kauneutta ja puhkeavia puiden silmuja. Voittehan yltin projektiinne piirtää niin kauniita pikkulintuja kuin ikinä osaatte! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti